25/07 KK1: Donderdag - PASEN

Het is alweer de laatste hele dag en daarmee ook de laatste blog… nog één nachtje slapen en dan kunnen de kinderen hun ouders/verzorgers weer in hun armen sluiten. Zelf vind ik de donderdag altijd een ontzettend leuke dag. Geen heimwee meer, de kinderen zijn aan het genieten met alle nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en we hebben vandaag erg leuke activiteiten.
Vandaag vieren we het feest PASEN.. en hoewel het wellicht een beetje vreemd is om Kerst en Pasen in één week te vieren, is de link ertussen daardoor wel extra mooi zichtbaar. Terwijl ik dit schrijf zie ik alle groepjes op het veld en in de zalen met elkaar doorpraten over het Bijbelse ochtendprogramma en zometeen gaan ze na een drink- en snackmoment een bijbehorende knutsel maken.

Groepje Confetti Cowboys heeft vanmorgen na de maaltijd hun yell gedaan en eindigden met allemaal een confetti-kanon. Het zag er heel feestelijk en gezellig uit, maar wie een troep maakt, moet het natuurlijk ook opruimen! Het groepje van de Amusante Afterpartygangers vond dat helemaal niet erg, want daardoor verviel hun corvee.

Vanmiddag gaan we een vossenjacht doen in het bos. Niet met echte vossen, maar met leiding die verkleed in het bos verstopt zijn (met diverse outfits: van traditioneel Oostenrijkse kledij tot een echte voetbalsupporter; iedereen is anders gekleed). De kinderen gaan in groepjes van 5 kinderen het bos in om bij alle ‘vossen’ een kaartje te halen. Met alle kaartjes kunnen ze uiteindelijk een zin vormen… wie zou er als eerste alle vossen gevonden hebben?

Door een overdaad aan talent en/of enthousiasme bij jullie kinderen, beginnen we in de tweede helft van de middag al aan de bonte middag/avond, zodat het vanavond niet te laat wordt. De groepjes G-K doen sowieso een act met hun groepje en daarnaast mogen de kinderen ook zelf iets doen: van een quiz tot een toneelstuk tot een dansje of een lied. Het wordt een groot FEEST! Tussendoor nemen we even pauzen en genieten we van de heerlijke bourgondische maaltijd die de keuken voor ons klaar gaat maken (lees: patat met groente en vissticks :P).
Hierbij de link naar het laatste kampjournaal: https://youtu.be/cpdAxR2S9gQ Daarnaast zal ik een aantal foto’s toevoegen aan de blog.

Nog wat praktische informatie over morgen:
- Morgen vieren we het feest KONINGSDAG! We zouden het leuk vinden als jullie in je oranje koningsdagsoutfit komen! (Als je dat hebt. Je hoeft er natuurlijk niks voor aan te schaffen)
- We willen jullie vragen om op het de parkeerplaats te blijven tot jullie een teken krijgen van een leiding dat jullie het kampterrein op kunnen komen. Jullie ontvangen een automatisch verstuurde mail met uitgebreidere informatie met tijden ed vanuit de stichting.

25 jul 2024 - 00:00

Meer fotos

, , , , , , , , ,
Alle blogs
Laatste blog
01/08 KK2: Bonte middag & wentelteefjes 2024
Random blog
Wanted 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!