26/07 JK1: Eerste helft

Jaja we zijn begonnen!!! En wat begint de week goed met heeuurlijk weer. Het thema deze week is kerst en de jongeren werden gelijk ondergedompeld in het thema met een kerstmuts bij ontvangst. Tijdens het kennismakingsspel gingen we kwartetten zodat we gelijk de favo film/serie, favo feestdag, favo hobby en opleiding van elkaar konden leren kennen. Daarna gingen we heerlijk theeleuten met elkaar onder het genot van PickWick vragen. In de avond hebben we nog een bosspel gedaan en toen was avond 1 alweer voorbij. Zondagochtend begonnen we in de kickstartgroepjes en gingen we dieper in op het thema Maria: Als Maria toch eens had geweten. We hebben het gehad over hoe het voor Maria geweest moet zijn om ineens zwanger te zijn en te horen te krijgen dat zij Jezus mocht dragen. Ondanks dat het weer heel even zijn ruimte nodig had in de middag, konden we gelukkig de kerstspelen doen. Van het Pijlsnelle Party Pionnen kerstspel tot Kerstman kar trekken tot Kerstbal Slip ‘n Slide tot Kerstvolleybal. Het is allemaal voorbij gekomen. En zo hadden we ondanks de regen toch nog een onwijs geslaagde middag. In de avond gingen we een bloedstollend spannend spel doen. De kerstman was namelijk ontvoerd. Wat een drama en paniek!! Maar wie had het gedaan?! Daar mochten de deelnemers achter zien te komen. Door verschillende betrokkene te spreken en te bevragen konden ze erachter komen wie de dader was. Was het zijn jaloerse vrouw, ambitieuze zoon, rendier, ontevreden Elfje, Sinterklaas, stalknecht, schoorsteenveger of toch de sneeuwpop?! Na terugkomst op het kamp en een prachtig toneelstuk door de rollen opgevoerd, werd duidelijk wie de dader was. Daarna gingen we lekker slapen om de volgende dag weer volle energie te beginnen.
Zoals we elke ochtend doen begonnen we maandagochtend in onze kickstartgroepjes. We hadden het over Jozef en over God vertrouwen als Hij iets doet of vraagt wat je misschien niet verwacht of wat niet binnen jouw plan past. Na het ontbijt ging de speurtocht van start. Het doel was om cadeaus te verzamelen voor Jozef en Maria. De een meer opgelicht dan de ander door de marktkoopmannen, heeft iedereen zijn cadeau kunnen overhandigen. In de middag waren de workshops met verschillende thema’s. Die worden deze week drie keer gegeven en daarbij gaan de jongeren in kleine groepjes dieper in op specifieke thema's om er zo van te leren en gedachten uit te wisselen met elkaar. Zo werden onder meer de workshops Mentale gezondheid, Wetenschap en de Bijbel, “Journallen” met God en Identiteitscrisis gegeven. In de avond hadden we een Boys Girls night waarbij we in twee groepen heerlijk hebben gedineerd en ons eigen inhoudelijke programma hadden. We hebben mooie gesprekken gehad en mochten elkaar nog beter leren kennen.. We sloten af met een dans die de meiden hadden geleerd en zongen nog even uit volle borst Dancing Queen mee. Daarna gingen we op tijd slapen want we waren een beetje moe.
Topfit werden de meeste mensen op dinsdag weer wakker, wat ook bleek uit het enthousiasme waarmee die dag de straten van Ede werden schoongemaakt door een groep mensen die er nét te netjes uitzag om een taakstraf uit te voeren. Dit was onze kamp-in-Actie activiteit, waarbij troep uit Ede werd opgeruimd om iets te doen voor “je naaste.” Na een nieuwe ronde workshops ging het Chaos-bosspel van start. Onze jongeren deden álles om zoveel mogelijk letters te verzamelen, die ze verdienden door onder meer een rode peper te eten, waterpistolen op te graven, vragen te beantwoorden waarvoor van hot naar her werd gerend en deelnemers in een volledig kerstmanpak over de hei werden gedragen door hun groepje: dit was een geweldig gezicht!! Uitgeteld kwamen we terug op de Houtkamp. We luisterden naar de mooie avondafsluiting van Emma, die aan de hand van het filmpje “De paarden van Marrum” uitlegde wat Jezus voor jou en mij heeft gedaan, en vielen als een blok in slaap.
In de kickstargroepjes op woensdag besproken we samen het verschil tussen de trotse koning Herodes die álles deed om zijn eigen positie veilig te stellen, en de houding van Jezus, die juist alles over heeft voor zijn vrienden. De workshops werden zoals iedere dag gestart met het zingen van aanbiddingsmuziek door onze eigen Onvergetelijke-Zomerkampen Band, gevormd door acht talentvolle jongeren die viool, piano en cachon speelden en de muziek met mooi gezang begeleidden. In de middag gingen de estafettegames van start: een fantastische kans om samen een boomstam over te steken, met pijl-en boog punten binnen te halen, of de kleding van je oma uit te proberen in het outfit-wisselspel. Het spel werd afgesloten met een touwtrekwedstrijd die ondanks moedige tegenstand van de leiding, twee keer werd gewonnen door de jongeren! We sloten de avond af met een kampvuuravond. We gingen los op kampvuurmuziek, en vervolgden met een serieuzer gedeelte, waarbij je een kaarsje op of naast een kruis mocht zetten om aan te geven hoe dichtbij je op dit moment bij Jezus bent/ zou willen zijn. Het werd een prachtige avond. Wij als leiding waren onder de indruk waren van de wijze waarop iedereen elkaar emotioneel steunde, voor elkaar bad, en er simpelweg voor de ander was.

Nog twee dagen te gaan, wij hebben erg veel zin in de laatste dagen van het kamp, en zijn ontzettend trots op deze prachtige groep mensen!

Hartelijke groetjes,

Groetjes,
Ook namens alle deelnemers en leiding,

Anouk en Bart

26 jul 2024 - 00:00

Meer fotos

, , , , , ,
Alle blogs
Laatste blog
01/08 KK2: Bonte middag & wentelteefjes 2024
Random blog
Geen chaos zo fijn als kampchaos 2023

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!